Last news in Fakti

3 Септември, 2015 20:12 2 399 3

Внесоха законопроект за конфискация на имуществото на Янукович

  • янукович-
  • имоти-
  • конфискация

Във Върховната рада (украинския парламент) е внесен законопроект за „особен режим за конфискация на имуществото” на бившия президент на Украйна Виктор Янукович и редица други опозиционери. Документът е внесен от депутати от фракцията „Народен фронт” и „Блокът на Петро Порошенко”.

По-рано правителството на Украйна взе решение за изменение на действащото законодателство, за да може да се конфискува недвижимото и движимо имущество на екс президента.

През 2014 г. държавата блокира 1.5 млрд. USD, които принадлежаха на Янукович и негови роднини, но те и до ден днешен не са иззети.

Най-големият имот притежаван от Янукович е резиденция, разположена на 135 хектара земя, като само цената на парцела е на стойност над 10 млн. USD. Имотът разполага с 3D киносалон, дизайнерски изба, колекционерски картини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сука

    0 0 Отговор
    Суки украински
  • 2 темида

    0 0 Отговор
    тук сме либерални с крадците даваме им още и още
  • 3 Мили Ванили

    0 0 Отговор
    ТОЯ , Е ПО - ГОЛЯМ КРАДЕЦ И ОТ ГОЦЕ ....