Last news in Fakti

28 Септември, 2015 15:09 3 111 1

Цените в Дубай падат и инвеститорите купуват

  • дубай-
  • цени-
  • наем-
  • жилища

Средно срещу 290 420 USD е можело да се купи апартамент в жилищния квартал Business Bay в Дубай през август тази година. Това е с 13% по-евтино в сравнение със същия месец на 2014-а. Поевтиняване с 12% на годишна база се отчита и в квартал Jumeriah Lakes Towers. Към днешна дата там имот може да се купи средно срещу 202 950 USD. В Downtown Dubai маломерните апартаменти също се продават на по-изгодна цена. За година спадът е в рамките на 3%. Единственото място, където се отчита ръст на цените е в Dubai Marina – 29%.

Стабилни остават наемните нива. На годишна база се отчита леко поевтиняване. За Dubai Marina то е в рамките на 4%, а за Downtown Dubai – едва 1%. Най-популярните райони за наемателите са Al Reem Island, Al Raha Beach, Al Khalidiyah и Al Reef.

Спадът в цените и дефицитът на нови проекти, респективно ново строителство, са причина все повече предприемачи да се насочват към емирството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минало време

    0 0 Отговор
    Цените отдавна са паднали и инвеститорите отдавна са купили!
    сега купуват последните с Акъл в главата ! ;) ;)
    ..........
    след Нова год ще купуват Останалите ;)