Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 16:28 2 387 1

Църквата с имоти на стойност 50 млн. EUR

  • църква-
  • имоти-
  • наем

Софийската митрополия разполага с недвижими имоти (различни от църкви и манастири) в София на стойност 50 млн. EUR. На месец наемът от тях е най-малко 200 000 EUR, сочи справка на в-к „Монитор”. На година това прави почти 5 млн. EUR, като данните са само за столицата.

Голяма част от недвижимостите се намират в центъра на София. В самата Софийска митрополия също се отдават под наем пет магазина с обща площ 1400 кв.м. Разположени са на ул. „Съборна” и „Калоян”. Останалите имоти в центъра са 4 апартамента, 5 магазина и един гараж.

В жилищна сграда срещу Кукления театър на ул. „Стефан Караджа” също се отдават апартаменти под наем, като цените на месец са между 70 и 100 лв. и то за дву- и три-стайни жилища. Сред най-скъпо отдаваните под наем имоти е този на известна верига ресторанти на площад „Света Неделя”. Месечната му рента е 3000 EUR. Високи са и наемите на магазини и помещения на бул. „Христо Ботев” №1 и ул. „Кърниградска” №1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маро

    0 0 Отговор
    без коментар-искат от държавата и общините помощи