Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 13:36 2 609 0

Въвеждат референтни стойности за санирането

  • саниране-
  • енергийна ефективност-
  • стойност
Въвеждат референтни стойности за санирането - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството прие промени в техническите изисквания за изпълнение на дейности и провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Въвеждат се референтни стойности за отделни дейности с цел гарантиране на ефикасното изразходване на средствата. Лимитите ще бъдат публикувани в интернет страницата на МРРБ и при необходимост ще се актуализират на всеки три месеца. Всяка община ще трябва да се съобразява с обявените референтни стойности за отделните дейности.

Контролът по спазването на референтните стойности е възложен на областните управители. Те имат задача да наблюдават процеса по обновяването на жилищните сгради на своята територия. Редът, по които ще се осъществява контролът, ще бъде определен от министъра на регионалното развитие и благоустройството. В случай, че стойностите на превишаване на стойностите, разходите ще се покриват до размера на публикуваните лимити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА