Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 10:13 2 808 2

Имаш имот в чужбина плащаш данък в родината

  • данък-
  • гърци-
  • имот-
  • чужбина

Гърците, които имат имоти извън родината си, ще плащат данък недвижимо имущество в Гърция. Това стана ясно по време на конференция за недвижими имоти в Атина, а новината съобщи заместник-министърът на финансите Трифон Алексиадис. Към момента само в Лондон южните ни съседи притежават 3200 жилища и къщи.

Примерът гръцките власти вземат от Италия, където също преди време беше наложен такъв данък. Презумпцията е, че не е справедливо всички гърци, които са с имоти в родината си да плащат данък, а пък тези, които притежават такъв зад граница да не го правят. В подобен довод до известна степен липсва логика, тъй като собствениците плащат данъци в страната, в която се намира имотът.

От 2016 г. сделките с поземлени имоти в Гърция ще се извършват в електронен вариант. Друга новина от специализираната конференция е, че от септември 2016-а ще бъде въведена система за по-обективна данъчна оценка на имотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Заглавието е подвеждащо и затова ще внеса яснота:Гърците могат да си правят каквито искат закони за облагане на гражданите си ,КОИТО СА ВАЛИДНИ САМО ЗА ГЪРЦИЯ...и това е един от тях.Държавата обаче на чиято територия е имота няма да пропусне да си събере "данък сгради",което на практика значи че гъркът ще плати ДВА ПЪТИ ДАНЪК!!!
  • 2 До 1

    0 0 Отговор
    Пич, до колкото ги познавам гъркът няма да плати нито един път данък :)