Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 16:54 3 288 0

Четири пъти нараства населението на Дубай

  • дубай-
  • население-
  • инвестиции
Четири пъти нараства населението на Дубай - 1
Снимка: АР/БТА

Властите в Дубай вече са разработили генерален план за развитието на емирството съобразен с нарастването на населението от 2.2 млн. души на 9.5 млн. В световен план прогнозите са, че към 2030 г. делът на градското население ще се увеличи до 70%. „В Дубай 100% от населението вече е градско. Затова целта на плановете е да се ограничи безконтролното застрояване и да съобразим строителството на нови сгради с бъдещото увеличаване на населението”, обясняват местните власти.

Вече е разработен план за развитието на Дубай, който ще заеме една трета от територията на емирството и ще може да обслужва 9.5 млн. души. Акцентът ще е върху енергийно ефективните сгради. Сред проектите, които ще се реализират първи, е Desert Rose, в който ще могат да живеят 160 000 души.

За 15-те най-големи проекта в емирството, които са планирани да бъдат реализирани в близките години, ще бъдат изхарчени 67 млрд. USD. Сред тях е международното летище Ал Мактум, търговско-развлекателния център Mall of The World, нефтопрераробтващ завод, както и две нови линии на метрото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА