Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 10:11 2 981 0

Във Финландия цените се повишиха до 2500 EUR/кв.м.

  • финландия-
  • жилища-
  • цени

С 1.1% поскъпнаха цените на жилищата на вторичния пазар на недвижими имоти във Финландия през октомври спрямо септември. Квадратният метър жилищна площ в Хелзинки поскъпна с 2.3%.

На годишна база не се отчита съществено изменение, сочат данните на Националния статистически институт на страната. В столицата се отчита ръст от 0.7%, а в останалите градове – спад в рамките на 0.9%.

Средната цена на квадратен метър в Хелзинки към момента е 3490 EUR, а в страната – 1690 EUR.

Последното по-съществено изменение на цените на недвижимите имоти във Финландия е било през 2012 г., когато е отчетен ръст от 4%5%. Дефакто от тогава не се наблюдава съществено изменение в стойността на апартаментите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА