Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 20:21 2 163 0

Нов мебелен шоурум и се открива в деня на Годишната Дизайн Конференция

  • интериорен дизайн-
  • конференция

Сериозен професионален интерес предизвика Втората Годишна Конференция на интериорните дизайнери в България, която ще се проведе на 03 декември (четвъртък) в зала 6 на НДК.

Поради големият интерес местата в залата на Националният дворец на културата са почти запълнени и за облекчение на всички заинтересовани, събитието ще се предава онлайн през платформата УЕБИНАРИЯ, а за всички гости и участници са предвидени атрактивни награди. Интересната програма на конференцията ще инициира дебати за същността на професията на интериорния дизайнер и ще бъде платформа за споделяне на успешни практики в професията.

Партньор на конференцията и домакин на заключителния коктейл ще е Мебелна палата ЛАЗУР, които във вечерта на 03 декември откриват своя първи софийски шоурум. „Бих сравнил интериорния дизайнер с въжеиграч – споделя управителя на компанията г-н Димитър Бахнев. - Той винаги трябва да балансира между нуждите и представите на клиента, между реалните възможности на пространството за реализиране на желаната цел, техническите изисквания на използваните продукти и материали, а разбира се, не на последно място - и бюджетните ограничения. От друга страна, интериорните дизайнери са тези, които притежават магията да преобразят обемите и да вдъхновят всички да правим дните си по красиви и удобни.“

Конференцията е подкрепена и от Държавната агенция за българите в чужбина, която предоставят възможности за изява на българска земя на успели в своето поприще българи. Според г-н Димитър Владимиров , зам.-председател на ДАБЧ: „Българската аудитория и професионален елит във всяка една област на обществения живот в страната имат правото и е от жизненоважно значение да се укрепват контактите с нашите сънародници от чужбина, придобили световна известност и натрупали ценен професионален опит. Единението на усилията във всички аспекти на култура, наука и образование на българите от страната и чужбина е залог за бъдещия просперитет на Родината.“

За своя опит в изследването на дизайна (дизайн рисърчър) ще говори д-р Георги В. Георгиев, който работи в областта на Design Creativity и User Experience - области с решаващо значение за съвременния дизайн с високи изисквания за оригиналност от страна на потребителите. Д-р Георгиев е защитил своята докторска титла в Япония в Japan Advanced Institute of Science and Technology през 2009, след което работи в японски университети по разнообразни теми в областите за дизайн и творчество. Неговите изследователски интереси са насочени към процеса на дизайна, по специално в ранните му фази, и как той може да доведе до оптимални резултати от гледна точка на потребителите. Доктор Георгиев е сред организаторите на набиращата популярност серия от международни конференции по Design Creativity.

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите
на официалната страница на конференцията и в страницата на събитието във Facebook .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА