30 Ноември, 2015 10:11 2 537 0

Продажбите в Турция отново растат

  • турция-
  • инвестиции-
  • чужденци

Чужденците избират Истанбул и Анталия

Спадът в броя сделки с недвижими имоти през септември в Турция се оказа краткотраен. Данните за октомври отчитат ръст в покупко-продажбите от 23.8% на годишна база. Броят на реализираните сделки за въпросния месец е бил 104 098, което е с 8.8% повече в сравнение с октомври 2014-а.

Що се отнася до чужденците, те продължават да проявяват интерес към имотния пазар в южната ни съседка. От началото на годината са купили 18 000 имота, като тук са включени 2236 сделки сключени през октомври. Най-предпочитаните градове са Истанбул и Анталия. Там са били реализирани съответно 780 и 567 сделки през октомври. На трето място остава Бурса със 136 жилища и къщи купени от чужденци.

Граждани на Ирак и Саудитска Арабия предпочитат да инвестират в имотния сектор в Турция. Първите са купили 430 имота, а вторите – 325. На трето място са руснаците, реализирани сделки със 191 имота. Следват граждани на Кувейт (142) и Великобритания (133).

Очакванията са през тази година обемът на продажби на чужденци да достигне 10 млрд. USD. Съществува опасност цифрата да не бъде достигната, вземайки под внимание последните политически събития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА