Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 14:14 1 634 0

Къде поскъпват най-бързо луксозните имоти

  • испания-
  • лукс-
  • имоти

Лондон и Париж заемат второто и третото място по темп на поскъпване на луксозни имоти в Европа. Изненадата е първото място, което се оказва, е за Мадрид. Ръст от 5.2% в цените на имотите в луксозния сегмент се отчита там през септември на годишна база, сочат данните на консултантската компания Knight Frank.

В същото време се отчита ръст и в броя на реализираните сделки. С 25% се е увеличила продажбата на луксозни апартаменти и къщи в Мадрид през първите девет месеца на настоящата година отчитат от испанското Министерство на развитието.

Значително се е затворила ножицата между офертната цена и тази, на която реално се сключва сделката. Това до известна степен може да се дължи и на уравновесяване между търсенето и предлагането. През 2014-а средно са били необходими между 10 и 12 месеца, за да се намери купувач на луксозен имот. За сравнени, през тази година този срок е значително съкратен и вече е между 3 и 6 месеца.

Луксозните имоти в Мадрид са съсредоточени в кварталите Саламанка, Джеронимо и Чамбери. Близо 70% от клиентите търсят апартаменти и къщи на стойност между 1 млн. EUR и 2 млн. EUR и то именно във въпросните райони. Поскъпването на луксозните имоти в Саламанка и Джеронимо е съответно 7% и 8% на годишна база.

Чужденците заемат около 30% от пазара на луксозни имоти в испанската столица. Интересно е да се отбележи, че за последните две години техният брой се е удвоил. Най-голям интерес има от инвеститори от Латинска Америка. Част от тях купуват имот в Мадрид с цел използване като втори дом в Европа, а други разглеждат покупката като успешно вложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА