Last news in Fakti

17 Януари, 2016 21:05 2 223 2

В Тайван построиха църква със странна форма (ВИДЕО)

  • църква-
  • тайван-
  • дизайн

Църква във вид на кристална обувка се появи на брега в югозападната част на Тайван. Сградата, която е построена от 320 сини стъклени панели, ще бъде официално открита на 8 февруари, когато е Китайската Нова Година. Храмът е висок 16 метра, а цената му е 23 млн. USD.

Строителството е отнело година и половина, а инициативата за създаването му е на администрацията на известния сред местните хора и туристи ландшафтен парк, на чиято и територия се намира църквата с нестандартна форма.

Сред хората от Запада кристалната обувка създава асоциация с Пепеляшка, но в случая църквата е построена по тъжен реален повод. В края на 60-те години на миналия век поради болест е трябвало да се ампутират и двата крака на бедно момиче на име Вонг. Сватбата й е била планирана, но не се е осъществила и тя е прекарала целия си живот в местния храм.

Неделни служби в новата църква няма да има. Тя е предназначена предимно за провеждането на сватбени церемонии, и като цяло по замисъла на създателите й, за привличане на романтично настроени туристи, или по-точно туристки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 змей

    0 0 Отговор
    Мега-простотия
  • 2 Jyusix HasiK

    0 0 Отговор
    църква във форма на обувка с токче, това данеби да е за грешните дами на Тайван