Last news in Fakti

22 Януари, 2016 09:37 2 658 2

Цените в Испания не могат да се стабилизират

  • испания-
  • жилища-
  • цени
Цените в Испания не могат да се стабилизират - 1
Снимка: АР/БТА

С 1.8% са поевтинели жилищата в Испания през декември 2015 г. в сравнение със същия месец на 2014-а, независимо от добрите показатели за четвъртото тримесечие на изминалата година. За последните три месеца на 2015-а е регистриран 1% ръст в цените на жилищата в сравнение с периода октомври-декември 2014 г. Въпреки това ситуацията на пазара може да се определи като стабилна. Средната цена на квадратен метър жилищна площ към края на 2015 г. е между 1320 EUR и 1340 EUR.

Най-добри резултати в сектора са показали градовете разположени по испанското Средиземноморско крайбрежие. Там цените са се повишили с 2.9%. Почти без загуби завърши 2015-а за Мадрид и по-големите градове, където стойността на апартаментите отчете минимален спад от 0.3%.

Най-голяма обезценка беше регистрирана в средните по големина провинциални испански градове – -4.4%, както и на Балеарските и Канарските острови, където имотите поевтиняха с 2.2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 arbo

    0 0 Отговор
    ами то и в България тази година натам отиват нещата! Наблюдавам около 130 апартамента в София и масово започнаха да свалят с по 2-3 хил. евро! Аферата с КТБ отмина, задава се нова световна криза, съветът ми е, който е решил да купува да изчака края на годината!!! 99% ще има спад в цените с 5-6%, а се очаква и лихвите по ипотечните кредити да паднат с още 1%
  • 2 кирил

    0 0 Отговор
    не може да се стабилизира по простата причина,че няма кой да живее в тези жилища и няма и да има