Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 10:37 1 328 0

И испанците нямат навик да застраховат имотите си

  • застраховка-
  • испания-
  • жилище

Почти 8.4 милиона недвижими имоти в Испания не са застраховани. Издадените застрахователни полици покриват едва 32% от съществуващия сграден фонд. И до ден днешен застраховането на жилища остава неясна област за притежателите на имоти. Така например, над 10 милиона собственици на жилища, дори не знаят на каква сума и какво точно включва застрахователната им полица, а 3 милиона от тях дори не помнят към коя застрахователна компания са. 13 милиона въобще не знаят защо е добре да имотът им да бъде застрахован.

В Мадрид и Барселона разликата в цената на застраховката на един и същи имот при едни и същи условия, може да достигне 20%. Това означава, че ако възникне застрахователно събитие, разликата по отстраняването на щетата трябва да се покрие от собственика.

Най-много застрахователни събития възникват в Мадрид и Андалусия, сочат статистическите данни, а най-малко са в Риоха и на Канарските острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА