Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 12:21 2 152 0

Още по-добри ипотечни условия в Китай

  • китай-
  • ипотека-
  • условия-
  • жилища

Купувачите на първо жилище в Китай могат да участват вече с 20% самофинансиране при покупката му, а ако имотът е втори, процентът е 30%. Прагът беше намален от 30% за първи имот и от 40% за втори.

Промяната засяга големи градове като Шанхай, Пекин, Гуанчжоу и Саня, където броят на достъпните жилища е ограничен, съобщава телевизионният канал News Asia. Целта на промените е да се мотивира по-голяма част от местното население да купува апартаменти.

Анализаторите обаче са скептични и прогнозират, че мярката ще се отрази само на някои сегменти от пазара. „Хората не купуват жилища само в малките градове, напротив – предимно се насочват към големите. Но поне ще се замислят кое е по-изгодно – да живеят под наем или същите пари да дават за заем”, казва Чен Джах, главен експерт в компанията Cinda Securities.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА