Last news in Fakti

4 Март, 2016 21:07 6 670 2

Показаха Древния Рим, какъвто не е виждан досега (ВИДЕО)

  • древен рим-
  • триизмерно

Американски историци от университета в Индиана (САЩ) създадоха триизмерен модел на Древния Рим. Проектът Rome Reborn цели изследване на Римската империя. Учените публикува видео, на което може да се види в детайли как е изглеждал градът през 320 г. Учените са избрали именно тази година, тъй като в този период империята е достигнала пика на своето развитие и богатство. Във видеоматериала могат да се видят възстановени от учените дворци на императора, Колизеумът и други известни исторически места.

Уникалната особеност на Древния Рим са били акведуктите – първата в историята система за доставяне на питейна вода в градовете. През 320 г. в Рим са живели около 2 млн. души. Следващият град, който успява да достигне това население е Лондон през 19 век. Историците са успели да пресъздадат в триизмерен вариант площ от 25 кв. км. Именно такава територия в древността е заемал Рим.

Авторите на Rome Reborn възнамеряват да продължат работа по проекта и планират да продадат разработката си на фирми за компютърни игри.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдад

    2 3 Отговор
    "По това време единствено Лондон е бил с по-голямо население"

    Да бе ;)
  • 2 анхиалец

    6 0 Отговор
    Лондон е настигнал Рим по население чак след 20 века!!! Сега с мигрантите наваксват с населението доста по-бързо и то за броени години.