Last news in Fakti

5 Април, 2016 10:37 3 283 0

Очакват ръст от 20% в продажбите на имоти в Испания

  • испания-
  • продажби-
  • цени

Ръст в броя на сделките, спад в броя на непродадените жилища и поскъпване на имотите. Това са прогнозите на консултантската компания CBRE за испанския имотен пазар за текущата година.

С 20% повече продажби ще бъдат реализирани. Това се отнася не само за столицата, но и за градове като Барселона, Валенсия, Малага и Билбао.  Ръстът в цените ще е с около 5%, като това в най-голяма степен се отнася за Мадрид и Барселона.

Развитие ще има в сектора на новото строителство. По данни на CBRE ще започне изграждането на 60 000-65 000 нови имота в Испания. Това е далеч от „оптималното”, а именно 150 000 жилищни единици, но е по-добре от 45 000 апартамента, построени през 2015-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА