Last news in Fakti

24 Април, 2016 21:11 1 572 0

Фонтан, от който тече вино

  • фонтан-
  • швейцария-
  • словения-
  • вино-
  • бира

Интересна туристическа атракция беше пусната в експлоатация в Цюрих. На площад Munsterhof се появи фонтан, от който тече ... вино. Към момента съоръжението е в тестови период. Авторите на идеята признават, че за имали доста трудности при реализирането й.

Жителите и гостите на най-големия швейцарски град ще могат да си наливат от виното само по празници.

Това не е първият подобен проект. Преди време Словения анонсира, че възнамерява да построи фонтан, от който да тече бира. Проектът трябва да се реализира в градчето Жалец и по този начин да привлече любители на пенливата течност от цяла Европа. Проектът е одобрен от общинските власти.

Жалец е известен със своите плантации хмел и авторите на проекта обещават, че жителите и гостите на градчето ще останат доволни от съоръжението, въпреки, че ще трябва да плащат по около 6 EUR за три халби от 300 мл. бира.

Инвестицията е на стойност 170 000 EUR. Половината от сумата се осигурява от общината, а другата – от дарения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА