Last news in Fakti

28 Април, 2016 20:05 1 351 0

Италия: чуждестранните студенти носят 15 млн. EUR на година

  • студенти-
  • наем-
  • доход-
  • италия

Към днешна дата в Италия живеят близо 55 000 чуждестранни студенти, като в бъдеще техният брой само ще расте. Именно поради това инвестицията в покупка на жилище с цел отдаване под наем е все по-изгодна. Въпросната от 15 млн. EUR може да се устрои, ако на пазара бъдат пуснати свободните имоти, сочат данните на изследване проведено от международния сайт за наем на жилища Uniprices.

Сумата от 15 млн. EUR е получена на база отдадени под наем имоти на студенти в петте най-големи университетски града на Италия – Рим, Милано, Болоня, Торино и Флоренция. Средната наемна стойност на жилище в Рим е 430 EUR на месец. Като се вземе под внимание, че в столицата пребивават 12 000 чуждестранни студенти, то общият доход възлиза на 5.2 млн. EUR. Аналогична е сумата за Милано, където наемателите като брой са по-малко, но месечната рента е по-висока – 500 EUR. Торино годишно приема по 5000 студенти от чужбина, а средният наем е 420 EUR/месец. Общо годишният доход възлиза на 2 млн. EUR.

Въпреки, че много собственици са с резерви към отдаването под наем на имотите си на студенти, то последните са идеални клиенти. Често те имат висока платежоспособност, тъй като се финансират от родителите си и се явяват дългосрочни наематели, които осигуряват на наемодателите стабилни доходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА