30 Април, 2016 16:06 2 840 3

Франция: мюсюлмани купиха синагога за 400 000 EUR

  • синагога-
  • мюсюлмани-
  • марсилия

Във френския град Марсилия мюсюлмани купиха синагога за 400 000 EUR. Решението е продиктувано от факта, че разположената в близост до синагогата джамия не може да побере всички вярващи. Най-голям проблем възниква по време на петъчната молитва.

Средствата за масова информация съобщават, че синагогата не работи, тъй като еврейската общност се е преместила в покрайнините на града. Тя е една от най-големите еврейски общности в Европа.

Мюсюлманите в Марсилия планират да си издействат разрешение за строеж на нова джамия. Приблизителната стойност на проекта е 23 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати

    0 0 Отговор
    Във френския град Марсилия има всичко друго само не и французи

    Коментиран от #2

  • 2 Цезар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Злати":

    Мароканци,цигани и араби.Французите са малцинство,каквото ще бъдем и ние след 10 години.
  • 3 Да ама не

    0 0 Отговор
    Ето това са "бедните" от арабски, африкански, близкоизточен произход със скъпите смартфони, които Европа храни по заповед на щуката ...