Last news in Fakti

2 Май, 2016 11:11 3 655 0

Чужденци купуват 83% от лукс имотите в Барселона

  • барселона-
  • лукс-
  • чужденци-
  • купувачи

Едва 17% от сделките с недвижими имоти на стойност над 950 000 EUR реализирани през 2015 г. в Барселона са с испанци, сочат данните на компанията Lucas Fox International Properties. Независичо, че делът на местните купувачи е малък, се наблюдава тенденция към ръст, споделят местни анализатори на пазара. Ако трябва да се направи аналогия с 2014 г., то тогава делът на испанците, които са купували скъпи имоти, е бил 11%.

Пазарът в Барселона е интересен с факта, че той е най-интернационалния в страната. За сравнение, в столицата Мадрид делът на местните и чуждестранни купувачи на луксозни имоти е равен.

Британци, французи и германци са трите основни групи чужденци, които проявяват интерес към шикозните имоти в Барселона. Близо 12 000 сделки са реализирани с чужденци през четвъртото тримесечие на 2015 г., или 14.38% от всички продадени апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА