5 Май, 2016 19:44 2 879 0

Облекчени условия при отдаване под наем на жилище в Дубай

  • дубай-
  • наем-
  • жилища-
  • условия

Собствениците на жилища и къщи в Дубай ще могат вече да ги отдават под наем без предварително да искат разрешение от лицензиран оператор. Собствениците имат право да отдават само целия имот. Остава забраната за отдаване под наем на стая.

Притежателите на жилища ще могат да ги отдават на туристи за кратък период от време при наличие на съответното разрешително и ако отговарят на условията на Департамента по туризма в Дубай.

Промяната може да доведе до появата на хиляди жилища на пазара на недвижими имоти. Промяната се реализира в навечерието на 2020 г., когато се очаква емирството да бъде посетено от 20 млн. туристи, когато ще се проведе EXPO 2020.

Агенциите за недвижими имоти, които ще имат право да се занимават с отдаването под наем на жилища, ще трябва да минат през тежка лицензионна процедура. Компаниите, собственици на жилища, ще трябва да осигурят качествено обслужване на имотите и да предоставят всички необходими услуги на гостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА