9 Май, 2016 16:07 1 801 0

Пазар, който привлича чуждестранни инвеститори

  • венеция-
  • инвестиции-
  • чужденци

25% от чуждестранните купувачи на имоти във Венеция са британци. 20% - французи и 10% германци. Останалите 15% са от Холандия, САЩ, Тайланд и Швейцария, сочат данните на компанията Engel & Völkers. Като цяло чужденците са 70% от купувачите на имоти в града.

„През последните 20 години цените в Града на влюбените расте без прекъсване. Дори и по времето на икономическата криза. Именно на това се дължи стабилният чуждестранен интерес от страна на инвеститори. Очакванията са, че до края на 2016-а ще има поскъпване от още няколко процента”, казва Джакомо Ардженио, представител Engel & Völkers във Венеция. Според него, предлагането на жилища е ограничено. В съчетание с това, ниските лихви по ипотечните кредити в Европа и възстановяването на италианската икономика цените ще вървят само нагоре.

Предприетата инициатива за ограничаване на туристическия поток във Венеция, може единствено да превърне града в още по-желан от страна на инвеститори, търсещи имоти за собствени нужди. Повечето от чужденците купуват с цел краткосрочно отдаване под наем на имотите на туристи. Едва 25% от купувачите планират да живеят в тях.

Най-голям интерес има към островите, предимно Венеция, Сан Марко и Кастело. Луксозните имоти са разположени в Канале Гранде. Там цените на квадратен метър жилищна площ варират в широкия диапазон от 8000 EUR/кв.м. до 20 000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА