Last news in Fakti

12 Май, 2016 20:00 3 706 0

Кои са истинските собственици на скъпите имоти в Лондон

  • лондон-
  • собственост-
  • компании

Британските власти възнамеряват да задължат чуждестранните компании с представителства на Острова да съобщят имената на крайните собственици на придобитите чрез тях недвижими имоти. Това се налага поради факта, че близо 100 000 фирми имат собственост в Англия и Уелс. Над 44 000 от тях се намират в Лондон се уточнява в съобщение от офиса на премиера Дейвид Камерън.

Компаниите ще бъдат задължени да впишат в новия регистър имената на собствениците на придобитите от тях недвижими имоти. Регистърът ще започне да работи от началото на юни и с това Великобритания ще е първата държава предприела такъв ход от страните членки на Г20. Франция, Холандия, Нигерия и Афганистан ще последват британския пример и също са в процес на създаване на собствени регистри. Австралия, Нова Зеландия, Йордания, Индонезия, Ирландия и Грузия се договориха да предприемат първата крачка в създаването на аналогичен механизъм на прозрачност.

„За чуждестранните компании новият регистър ще означава, че те няма да могат да перат пари и незаконно придобити средства чрез сектора на недвижимите имоти. Злото на корупцията прониква във всяко кътче на планетата. То е в основата на най-големите проблеми, с които ние се сблъскваме – икономическа неопределеност, бедност, повишаваща се опасност от радикализация и екстремизъм” се казва още в заявлението на британския премиер.

В него още се посочва, че във Великобритания ще бъде създаден първия в света Международен антикорупционен координационен център, чието седалище ще бъде в Лондон. Чрез него Великобритания ще си сътрудничи със САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Швейцария и Интерпол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА