Last news in Fakti

22 Май, 2016 13:17 3 042 1

Определящият фактор за ръст и спад в цените на имотите

  • германия-
  • цени-
  • имоти-
  • население-
  • бежанци

До 2030 г. по всяка вероятност цените на имотите в Берлин значително ще нараснат. Това става ясно от изследването на Пощенска банка „Жилищен Атлас 2016-живот в града”. Според него, цените на частните имоти и къщи в града ще се увеличат с около 15% в следствие на увеличаващото се население. От друга страна се очаква значително спадане на цените в източногерманските градове като Хале и Хемниц, поради намаляващия брой население. Анализирани са трийсет най-големи германски града, както и шестте най-големи града във всяка федерална провинция, които не са включени в ТОП 30.

Прогнозата изхожда от това, че през 2030 г. се очакват още един милион бежанци да дойдат в Германия. Упоменатото увеличение може да е само тенденция, тъй като прогнозният срок е много дълъг.

Ако през изминалите 10 години от проучваните 36 града 2/3 са се увеличи като население, то през 2030 г. ръст в населението ще има само в два от пет града. Тук е калкулиран и притокът на бежанци. Без тях само 1/3 от градовете биха увеличили населението си, според проучването на Пощенска банка.

Сривът на цените в западащите градове според изследването по всяка вероятност ще бъде смекчено с друга тенденция – нарастващото търсене на жилищна площ. Във всички 36 проучвани града жилищната площ на домакинство е нараснала през последните 10 години.

Изменение на цените на имотите до 2030 г. в някои германски градове

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Elate v Germaniq da vidite kak stoqt neshtata i togava komentiraite... Samo gluposti pishete