Last news in Fakti

24 Май, 2016 10:11 4 017 0

Brexit ще срине цените на имотите във Великобритания

  • brexit-
  • великобритания-
  • цени-
  • имоти

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) ще срине с поне 18% цените на недвижимите имоти, заяви министърът на финансите Джордж Озбърн. Това ще се случи постепенно в рамките до две години след напускането на Съюза. „Ако излезем от ЕС това ще е незабавен икономически шок, който ще повлияе на всички сфери на дейност... Хората не си представят какво ни очаква. В дългосрочен план държавата и населението ще обеднеят. Това ще се отрази на цената на недвижимите имоти. Същевременно ще нараснат лихвите по ипотечните кредити и да – ще бъде по-трудно да се вземе жилищен заем. Така че, ситуацията ще се отрази негативно и на тези, които искат да си купят първо жилище”, обяснява Озбърн.

Не всички министри обаче, споделят мнението на финансовия си колеги. Според Андреа Лидсъм, министър на енергетиката, по-голяма вреда за страната може да има оставането в зона с нестабилно състояние на валутата. А икономистът Винс Кейбъл заявява: „Разбира се, поевтиняването на имотите ще се отрази само положително по отношение на тяхната достъпност и икономика на страната”.

Отдавна мнението на Озбърн споделят анализатори от Кралския институт на дипломираните оценители. Още през март, те предупредиха, че предстоящият на 23 юни референдум води към политическа и икономическа нестабилност страната. А това несъмнено плаши инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА