Last news in Fakti

28 Юни, 2016 06:16 8 612 6

Инвестицията в имоти роди повече милионери

  • милионери-
  • имоти-
  • германия

Пазарът на недвижими имоти в Германия процъфтява и все повече хора се присъединяват към клуба на доларовите милионери. 1 198 700 е броят на богаташите между Хамбург и Мюнхен, според консултантското дружество Capgemini, съобщава ДПА. Това е с 5.1% повече в сравнение с 2014 г.

„Сред един от най-големите двигатели за толкова много състоятелни граждани е и значителното поскъпване на недвижимите имоти“, казва експертът Клаус-Георг Майер от Capgemini. Според него около 22.2% от парите на богатите, които притежават имущество от над един милион долара, са инвестирани в недвижимости в Германия. В световен мащаб това са средно 17.9%.

Бумът на пазара на недвижими имоти преди всичко в популярни агломерации се дължи не само на наплива от новопристигащи, но и на бедственото положение по отношение на инвестициите. В борбата срещу мини-инфлацията и икономическия спад в еврозоната Европейската централна банка (ЕЦБ) практически премахна лихвите. Спестовната книжка, текущата сметка с ежедневен падеж, както и считаните за сигурни книжа, като например държавните облигации, вече не носят почти никаква печалба. „Много от типичните инвеститори в облигации, като застрахователни дружества, пенсионни каси, фондации или семейни офиси търсят инвестиционни алтернативи за облигации с настъпил падеж”, обяснява DZ Bank.

Увеличението на заможните хора в Германия през миналата година се дължи и на значителния икономически растеж. В същото време акциите са отпаднали като двигател на растежа, както показва World Wealth Report 2016.

Дойче Бундесбанк обаче стига до извода, че традиционно по-скоро плахите германци през 2015 г. определено са спечелили от развитието на пазара на акции. На 5318 млрд. EUR се изчислява имуществото на частните домакинства под формата на пари в брой, ценни книжа, банкови влогове и вземания от застрахователни дружества в края на 2015 г. Силното увеличение от 105 млрд. EUR, или 2% в сравнение с третото тримесечие на 2015-а, емисионната банка обяснява преди всичко с добрата ситуация на пазарите на акции към края на годината: При акции и дялови участия в инвестиционни фондове е имало „значителни печалби от оценка“ от около 62 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    0 0 Отговор
    "Инвестицията на имоти роди създаде повече милионери"
    Само аз ли не мога да вдяна това заглавие?
  • 2 Забава

    1 0 Отговор
    Продавайте панелите и се присъединете към българския клуб на милионерите! :D
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    0 0 Отговор
    Замислихте ли се дали някой го интересува тая "новина"?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.