Last news in Fakti

29 Юни, 2016 14:12 3 335 1

Забрана за повишаване наемите на жилища в Ню Йорк

  • наем-
  • жилища-
  • договор-
  • ню йорк
Забрана за повишаване наемите на жилища в Ню Йорк - 1
Снимка: АР/БТА

Интересен указ подписа кметът на Ню Йорк – Бил де Блазио. Според него наемателите ще имат право да удължат с още една година договорите си за наем без условията, включително размерът на наема, да бъдат променяни.

Забраната ще засегне само тези арендатори, които са наели апартамент в световния мегаполис за една година и чийто срок на договора изтича в периода 1 октомври 2016 г. – 30 септември 2017 г. Указът не се отнася за останалите наематели.

Наемателите с двугодишни договори ще могат да ги преподпишат за същия срок, като размерът на месечния наем може да се повиши максимално с до 2%.

За втора поредна година кметът на Ню Йорк забранява на наемодателите значително да повишават месечната рента на жилища и къщи. Интересно е да се отбележи, че общинските власти регулират наемния пазар в града още от 1969 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Е какво стана сега?
    Къде отидоха принципите на пазарната икономика?

    Този акт наподобява политиката на централно планиране на оста на злото от миналия век?

    Малко по-малко ,рано или късно цялата истина ще лъсне , кой какъв е в "играта на тронове". Лошото е, че ние не играем нашата игра , а сме пионки в чужда такава.

    Хващайте се "у ръце" и "затягайте коланите"! Време е за целесиобразни , рационални и разумни действия!
    Хванете по една тояга и я набиийте на крадливите корумпирани, политици, кметове, доктори, полицай, ръководители на полицайски управления, шуробаджанаци на всичките тези, на местните мутри, които колкото и да са силни и страшни, може да се смажат от народа и т.н. и бъдете истински и честни, ако някой от тези горе е ваш близък, ще трябва не да го криете, а точно обратното, ще трябва и той да си понесе заслуженото!