Last news in Fakti

30 Юни, 2016 19:18 3 674 0

Нова сграда към бившия Полиграфически център

  • офис-
  • първа копка-
  • полиграфия-
  • цариградско шосе
Нова сграда към бившия Полиграфически център - 1
Снимки: М. Богданова

Дефицитът на офиси клас „А” е налице. Това кара някои предприемачи да решат да инвестират в сегмента. Очаква се до есента на следващата година да бъде готова втората сграда от Полиграфия офис център (бившия Полиграфически център на бул. „Цариградско шосе”). Стойността на тази втора фаза е 10 млн. EUR, а след нейното пускане в експлоатация цялата сграда плюс земята, на която е построена, ще е с цена близо 50 млн. EUR.

„Факт е, че само 4 години след завършването на първата фаза на Полиграфия Офис Център днес сме свидетели на тази мащабна реализация на изключително перспективния и важен в архитектурно, урбанистично и бизнес отношение развитие на района проект. Надявам се, тук да бъдат разкрити много нови работни места, също както във вече съществуващата сграда клас „А“, в която се помещават водещи български и международни компании. Убеден съм и че в архитектурно отношение районът ще се радва на приятна за окото придобивка”, каза по време на официалната първа копка заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Шестетажната сграда ще е с разгъната застроена площ от 12 623 кв.м. От едната страна ще бъде свързана със съществуващата офис сграда, а от другата ще има възможност за топла връзка със старата сграда, но ще се изгражда при необходимост на съответния етаж. Всеки един от етажите е с РЗП 1900 кв.м. По-малко офиси ще има единствено на партерния етаж – 700 кв.м и на последния – 1700 кв.м, където ще има тераса. Предвидени са 100 паркоместа. Сградата ще е със сертификат за екологичност LEED Silver. Причината е, че повечето фирми клиенти, изискват сградата, в която ще се помещава техния офис да има сертификат за екологичност.

Изискванията на клиентите са не само добра вентилация и климатизация, но и осигуряване на възможно най-бързия интернет и резервен вариант за електрическо захранване. В случая последното ще бъде решено чрез наличието на дизел генератор. Особеното, което изискват някои компании е да има повече места за паркиране на велосипеди. Причината е, че повечето служители, особено тези в IT и BPO секторите предпочитат да ползват този вид транспорт за достигане до работното място. В случая това е обусловено и от факта, че офис сградата се намира буквално на метри от Борисовата градина.

Относно вътрешното разпределение на офисите, наемодателите вече се съобразяват напълно с нуждите на клиентите. Вече не е задължително те да бъдат open space. За оптималната функционалност и комфорт на служителите се ползват услугите на интериорни дизайнери. Част от офиса може да бъде open space, а друга кабинетен тип.

Нова сграда към бившия Полиграфически център

Нова сграда към бившия Полиграфически център

Нова сграда към бившия Полиграфически център

Нова сграда към бившия Полиграфически център


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА