1 Юли, 2016 06:16 9 621 1

Пазарът в Холандия с тенденция към прегряване

  • холандия-
  • цени-
  • прегряване-
  • балон

„В някои региони в Холандия, особено около Амстердам, пазарът на недвижими имоти прегрява и имотният балон всеки момент ще се спука”, казва Пол де Врис, старши икономист в Rabobank Nederland. На места жилищата поскъпнаха с около 9% за изминалите 12 месеца.

Утрехт е вторият най-скъп имотен пазар след Амстердам, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Средната цена на квадратен метър там е 3000 EUR. От началото на кризата през 2008 г. цените на луксозните имоти в Утрехт са се понижили с 20%. За сравнение, в останалата част на Холандия във въпросния сегмент поевтиняването е било около 10%.

Недостигът на жилища в Холандия могат да повишат цените на жилищата и къщите до докризисните нива още през тази година, прогнозират местни брокери.

Що се отнася до чуждестранните купувачи, то те са се концентрирали върху пазара в Амстердам, Гааги и Ротердам. Повечето купувачи са от Индия, Великобритания и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    Който има пари да купува и да се изселва.Тука нашите управници съвсем съсипаха всичко .Не че бюрократите в европа -брюксел са по добре-за това англичаните се спасиха,сега и най богатите държави ще се отделят ,а ние ще духаме супата-като сме гълмуци с 240 тъпаци които ни управляват и само лаят между себе си ,плюят другите,а себе си не поглеждат въобще-отнасясе и за нфсб и за герб и за реформаторите,а за бсп да не говорим-те незнаят пък къде се намират въобще.
    Купувайте и бягайте...