21 Юли, 2016 06:16 2 759 2

Да не се дават под наем жилища на имигранти

  • бежанци-
  • швейцария-
  • наем

Властите в село Рекинген, разположено в швейцарския кантон Ааргау, се опасяват, че имигрантите, които разполагат с право за живеене в страната могат за постоянно да се преселят в селото и да се възползват от социалните привилегии. „Молим собствениците на имоти да се въздържат от сключването на сделки с бежанци, които имат документ за пребиваване категория „В”, пише в официално обръщение на властите на Рекинген. Там също така пише, че „хуманитарната идея, която се отнася до отдаване под наем на бежанци, молещи за убежище, е достойна за похвала”.

Обръщението е публикувано, след като властите са разбрали за 7 бежанци, разполагащи с документ за жителство категория „В”, решили да се заселят в селото.

По швейцарските закони, социалните придобивки се дават от кантона, в който бежанците са решили да се установят. След като статута им на бежанци е признат, те получават документ за право на пребиваване категория „В” за срок от една година. От този момент всички социални плащания се извършват не от кантона, а от конкретната комуна.

Обръщението на местните власти предизвика недоволството на местни активисти в защита на бежанците. Според тях, местните власти трябва да помагат на бежанците в тяхната интеграция, вместо да се страхуват от по-лошото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 1 Отговор
    никой не ще боклуци у дома ,само активисти от разни платени БХК се правят на загрижени...разбира се срещу добро заплащане...

    Коментиран от #2

  • 2 бежанец

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Съгласен съм, но като гледам минусите тия активисти са навсякъде като покемони са