Last news in Fakti

22 Юли, 2016 09:37 2 371 3

Спад в строителството в Англия

  • англия-
  • жилища-
  • строителство-
  • наем

След Brexit недостигът на жилища В Англия се увеличи. Въпреки обещанията, че през 2015 г. ще започне строителството на 200 000 жилищни единици, за да достигне броят на нови апартаменти през 2020 г. до 1 милион, се оказва, че количеството на започнатите нови обекти е с 29% по-малко.

В особено трудна ситуация са тези, които купуват първи дом. За да се облекчи тяхното положение е необходима промяна в съществуващата система за строителство с цел осигуряването на 1.2 млн. жилищни единици и предоставянето на местните органи повече контрол върху съществуващия жилищен сграден фонд.

Друг проблем, който възниква пред британците, които искат да наемат жилище е нарастващото недоверие, което се наблюдава в сектора. Брокери призовават правителството да вземе мерки по възстановяване на доверието към наемния пазар.

Неопределеността преди референдума, плановете да се намалят данъчните облекчения за наемодателите доведоха до отлив на инвеститори в наемния сегмент. Неувереността сред гражданите на държавите членки на Европейския съюз и напускането им би бил катастрофален за местния бизнес. Редица предприемачи заеха изчаквателна позиция, а други разпродават имоти, от които са печели, отдавайки ги под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Аз казвам , че няма жилища особенно в малките градове , клиентите си мислят , че ги лъжем и ни мързи .... Българина не знае какво представлява пазара на имоти .

    Коментиран от #3

  • 2 До 1

    0 0 Отговор
    Къде няма жилища, в БГ или Инглънд? Я обясни какво представлява пазара на имоти?
  • 3 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    къф си ти ве?