22 Юли, 2016 15:21 1 476 0

Медиацентър върху масов гроб

  • олимпиада-
  • бразилия-
  • медиацентър

Малко преди откриването на Летните олимпийски игри в Бразилия се разрази скандал около местоположението на медиацентъра, от които журналисти от цял свят ще предават новини от най-голямото световно събитие за годината. Оказва се, че центърът е построен върху масов гроб на потомците на белите роби киломбо.

„Един ден се появи група хора с резачки и унищожиха всичко, включително вековни дървета. Това е свещена земя, тъй като на нея се намират останките на моите предци”, казва лидерът на Camorim Quilombo Адилсон Алмейда.

Строителите са обвинени в неуважение към историята и унищожаване на археологически ценности.

Олимпийският медиацентър е открит на 5 юли и в него вече започнаха работа журналисти, пристигнали за откриването на Игрите, чието начало е през август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА