25 Юли, 2016 16:31 2 375 4

Тихомълком събориха емблематична за София сграда

  • кино-
  • сердика-
  • разрушаване-
  • хаят

Сградата на софийското кино „Сердика”  беше съборена на 24 юли. „Попаднах на този епизод съвсем случайно. За мен той е исторически. Да заснемеш края на легендарното кино „Сердика” е момент от особена важност за архивите напред във времето. ... Изумен съм, че никоя медия не е проявила интерес към това събитие. Знаете, че това е краят на една романтична епоха, нали?”, писа в социалната мрежа Facebook музикантът Стефан Вълдобрев, който публикува и снимки от момента на разрушаване.

Разрушителните дейности и разчистването на терена, които са съгласувани с общината, ще продължат до 21 октомври. На мястото на киното и хотела зад него ще бъде построен нов хотелски комплекс от световно известната верига „Хаят”.

Редица неправителствени организации призовават поне фасадата на емблематичната за София сграда да бъде запазена. Дали това ще се случи, ще покаже времето.

Тихомълком събориха емблематична за София сграда

Тихомълком събориха емблематична за София сграда

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Угаждайте още на чужденците и събаряйте всичко българско,но запомнете ще дойде ден и ще си платите за всичко унищожено от вас,.Как другите държави си запазват всички култови сгради, а българите само рушим и се самозатриваме.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Днес Хаят, утре халифат.
  • 3 arch

    0 0 Отговор
    Тъй като никой няма да поеме отговорност за обезличаването на София и другите български градове (нито Министерство на Културата, нито НИНКН), пожелавам на всички държавни и общински служители, на арх. Петър Диков, на арх.Веселина Илиева и куп други пряко замесени - ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ ПО БОЛНИЦИ И ЛЕКАРИ ДА ДАДЕТЕ!!!
  • 4 Коцето

    0 0 Отговор
    ARCH,отдавна гл.арх.е Здравков...Иначе кина,читалища,училища,църкви-това е част от историческата ни памет и възпитава бъдещето ни,нашите деца.Види се,никой не го е еня за изброените институции.Ерго,не го интересува за бъдещето ни.Хаят като искат,да строят в ливадите около София,защо на пъпа на столицата?Толкоз ли не се роди някой,който да тропне по масата и да каже"Не"!Няма,няма мъже в България...тОЛКОВА ЗА 26 Г.НИКОЙ НЕ СЕ ОСМЕЛИ ДА ОТКАЖЕ КАКВОТО И ДА Е