Last news in Fakti

26 Юли, 2016 15:33 3 346 3

Без посолство на Норвегия в София

  • норвегия-
  • софия-
  • посолство

От юли 2016 г. в София вече няма посолство на Кралство Норвегия. Българите, които искат да работят в северната страна и трябва да получат разрешителни за работа или за пребиваване, трябва да отидат до Букурещ (Румъния). Визите ще се издават от посолството на Финландия у нас.

За закриването на посолствата на Норвегия в София, Астана (Казахстан), Лусака (Замбия) и Хараре (Зимбабве) беше решено още през октомври миналата година. Тогава външният министър на Норвегия коментира: „Министерството трябва да се адаптира към промените в света, взимайки предвид наличните ресурси за поддържане на мисии зад граница. Структурата на ведомството, разположението, задачите и приоритетите на мисиите в чужбина трябва непрекъснато да бъдат подлагани на оценка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сдц

    0 0 Отговор
    Предлагам ние да закрием булевард Фритьоф Нансен и улица Хенрик Ибсен. Така или иначе, щом не са важни отношенията между Бг и Норвегия.
  • 2 УУУУУУУ

    0 0 Отговор
    Норвегия не иска да си работа с най бедната най корумпираната и най мутринската държава ....въобще не ни броят за държава....
  • 3 ФАНФАН

    0 0 Отговор
    Очаквам коментарите на премиера и президента ни!