Last news in Fakti

2 Август, 2016 12:20 2 478 0

Facebook строи достъпни жилища

  • facebook-
  • жилища

Социалната мрежа Facebook реши да построи 1500 жилища в южната част на САЩ в калифорнийското градче Менло-Парк, до своя нов кампус. По този начин компанията се опитва да компенсира жителите на населеното място с миграцията на своите сътрудници и увеличения брой жители на Менло-Парк.

Апартаментите ще бъдат в ниския ценови сегмент и ще са част от разширението на кампуса на социалната мрежа в Менло-Парк. Сградата на Facebook е построена през 2015 г. по дизайн ан известния архитект Франк Гери, който е известен със сградата на Музея Гугенхайм в Билбао и концертната зала на Wall Disney в Лос Анжелис. Основателят на социалната мрежа – Марк Зъкърбърг, нарича кампуса „най-големия open space офис в света”. В щаб-квартирата на Facebook под един покрив могат да работят няколко хиляди души. Площта на кампуса е 40 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА