Last news in Fakti

12 Август, 2016 18:47 2 181 3

Актуализират данните за земеделските парцели

  • земеделска земя-
  • проверка-
  • мзх
Актуализират данните за земеделските парцели - 1
Снимка: М. Богданова ©

Започват специализираните проверки на физическите блокове (ФБл) за кампания 2016 г., с които ще се актуализират данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), съобщават от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Целта на проверката е да се види дали съответните площи във ФБл, включително и заявените извън обхвата на слоя „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016 г., отговарят на условията за подпомагане съгласно Наредба № 2 от 17 февруари 2015 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

При проверките ще се определят или актуализира границите на физическите блокове, както и техният начин на трайно ползване.

Проверките на ФБл могат да се извършват и без присъствието на земеделските стопани, в случаи когато по обективни причини не е бил осъществен контакт с тях или когато, въпреки че са информирани, не присъстват по време на проверката по график.

Списъците с ФБл, определени за проверка, индикативните графици за проверка, както и всяка друга информация от значение за провеждането на теренните проверки, ще бъдат публикувани на интернет страниците на съответната ОД „Земеделие”, както и на информационните табла в ОД „Земеделие” и всички ОСЗ в областта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коча

    0 0 Отговор
    СЕЛЯНДУРИТЕ КРАДАТ ПАРИ БЕЗСРАМНО!И БЕЗ ДА ПРОВЕРЯВАТ Е ЯСНО!
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    А вие софиянците срамувате ли се като крадете пари?
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Да уточним значи:Едно нещо спре ли се да се прави,то се забравя-така е с краденето,така е и с е.ането