Last news in Fakti

24 Август, 2016 06:16 4 468 1

Новите жилища са хита в САЩ

  • сащ-
  • жилище-
  • ново строителство

През юли продажбите на нови жилища в САЩ достигнаха деветгодишен рекорд. Продажбите на нови жилища през миналия месец се увеличиха с 12.4% и достигнаха 654 000 сделки, сочат данните на Министерството на търговията на САЩ. През юни са били продадени 582 000 нови жилища.

Цената на този тип имоти обаче не отчита съществен ръст – само 0.5%. Средната стойност на имот е била 294 600 USD.

Ако юлските темпове се запазят, то ще са необходими 4.3 месеца, за да бъдат продадени всички налични нови жилища. За сравнение, при юнските темпове на реализиране на сделките с имоти от първичния пазар, ще са необходими 4.9 месеца за тяхното разпродаване. Данните показват, че не само се запазва интересът от страна клиентите към новите жилища, но също, че се повишава и доверието към строителите, отчитат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Абе, колко години минаха откакто се спука "Жилищният балон" в САЩ?!:) Да не ви пука! Това е следващият!:)