Last news in Fakti

29 Август, 2016 06:17 2 848 1

Близо 1/3 от наемателите могат да си позволят собствен дом

  • сащ-
  • наем-
  • продажба-
  • жилище

До 35% достигна делът на наемателите в САЩ, който разполагат с достатъчно финансови средства за покупката на собствено жилище.  Най-добри са данните за Калифорния. В Сан Хосе 35.6% могат да си позволят покупка на имот. За Сан Франциско този процент е 26.8%, а за Сан Диего 23.6%.

На големите пазари в цялата страна почти 14% от наемателите са с добра кредитна история и разполагат с добри доходи за покупката на имот на средностатистически цени. В тази група влизат Ню Йорк, Лос Анжелис и Сиатъл.

„Сблъскалите се с високи цени на имотите и недостатъчно предлагане потенциалните собственици на първи дом, продължават да живеят под наем дори да разполагат с достатъчно средства за покупка на имот”, казва Свен Гуллет, главен икономист на специализирания сайт Zillow.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чси

    0 0 Отговор
    Я елате пиленца при батко...!!!