29 Септември, 2016 10:27 2 407 0

Penny разпродаде почти всичките си имоти в България

  • penny-
  • имоти-
  • разпродажба-
  • българия

Една година след като германската верига за хранителни стоки Penny официално се оттегли от българския пазар, в недвижимите й активи останаха 5 непродадени имота. Останалите 44 са или продадени или отдадени под наем посредством „Рила Проект”, което дружеството отговарящо за недвижимите имоти на RAWE Group.

През 2014 г. оценката на сградите и парцелите, притежавани от Renny, бяха оценени на 100 млн. лв., но в края на 2015-а се обезцениха до 62 млн. лв, уточнява Regal. Какви са точно приходите от реализираните сделки не е ясно, но се знае къде са отишли повечето имоти. На първо място с 14 обекта (включително и един логистичен център) е Billa, която също е част от RAWE Group. На второ място е Т-Маркет с 12 обекта, от които 9 са наети за срок от 20 години. На трето място е „Техномаркет” с наети 6 магазина. Веригата не си плаща наема към основния си наемодател „Глория”, но успява да наеме магазини на Penny.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА