Last news in Fakti

30 Септември, 2016 06:16 3 143 0

Да се разведеш, за да си купиш жилище

  • китай-
  • развод-
  • ипотечен заем

Слуховете, че първоначалната вноска за ипотечен заем за млади семейства в Шанхай ще бъде увеличена, доведе до ръст в разтрогването на бракове. Китайците не на шега са обезпокоени от съобщенията, че властите обмислят въвеждане на допълнителни ограничения за семейни двойки, желаещи да си купят собствено жилище.

Медиите в Шанхай публикуваха снимки, на които се вижда опашка от семейни двойки пред съда, чакащи да се разведат. Много от хората разчитат, че след развода ще получат ипотечен кредит при по-изгодни условия. Въпреки, че властите са опровергали слуха, разводите продължават.

В своя последен отчет анализаторите на Global Property Guide отбелязват, че към средата на 2016 г. цената на жилищата се е увеличила в сравнение със същия период на миналата година. Това накара властите да въведат мерки за охлаждане на пазара и по всичко личи, че ще продължат с въвеждането на още ограничения, прогнозират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА