Last news in Fakti

30 Септември, 2016 18:30 4 164 20

Над 73 000 руснаци с имоти в България

  • руснаци-
  • ваканционни имоти-
  • собственост
Над 73 000 руснаци с имоти в България - 1

73 614 е броят на руските граждани, които са купили недвижими имоти в България през последните 10 години, сочат данните на Агенцията по вписвания. На първо място е област Бургас, където 58 240 руснаци имат имоти, посочва „Дневник”. Следват Варна и Добрич, съответно с 9628 и 1692 граждани от Русия с ваканционни апартаменти.

Общо 30 са фирмите, които имат недвижима собственост в България. Най-много са в Бургас – 25.

Ваканционните имоти в най-големия ни зимен курорт също представляват интерес за руснаците. Те са купили там 2702 апартамента. Смолян е по-малко предпочитан с купени 466 недвижимости. В столицата интересът не е голям – 365 души са купили там имот за периода 2006-2016 г. в Софийска област техният брой е 93. Изненадващо е, че повечето руснаци са предпочели Пазарджик пред Пловдив, придобивайки 223 в първия град и 99 в Града на тепетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Хубаво са купили,а после как ще ги продават-не
    Мислят

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Трол

    1 0 Отговор
    Пък оня с коня каза, че са 300 000! Къде си бе Кентавър неграмотен?
  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    кой ти говори за продаване те ще купят си4ко де има керемида
  • 4 Фронто

    0 0 Отговор
    Нека видим разрез на покупателите. След толкова десетилетия работническо-селска власт да видим колко от тези собственици са рабочи и крестяни? Навсякъде недвижимост в чужда държава си е стандарт. Не на мен_на робите в заводи и колхози статистиката да покажат кои и какви са имотните в работническо_селската държава!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Ужас, къде сте, бе тролове краварски?! Що не ходите да им пречите на руснаците да купуват имоти?! Ще ни изкупят, ще направят референдум, ще ни анексират и после ще ви избият, тия империалисти на злото! Защитавяйте се, що спите?!
  • 6 Българинов

    0 0 Отговор
    Руснаците вобще ОНД са хубави хора славяни като наз да купуват.Само разни Тучуля ислям такива да не могат да купуват имоти в БГ.
  • 7 Фронто

    0 0 Отговор
    Не е важно какво пише в нотариалния акт,важното е какво пише на униформата на митничара и граничара.Щом България пише,притеснения нямам.Но първо този надпис в ума и сърцето трябва да е вкоренен.С имотите е лесно_скачат десет пъти данъците за граждани изън ЕС и готово!

    Коментиран от #9

  • 8 Живко

    0 0 Отговор
    Защо не славяни сме.
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фронто":

    Ако руснаците ги няма на нашето море като туристи или собственици, ще си бъркаш в носа и ще си ядеш сополите. А тези в агенциите за имоти и хотелския ни персонал отиват на борсата, чаткаш ли го това?
  • 10 РусоИсветло

    0 0 Отговор
    Навсякъде по цяла Европа хора купуват имоти в чужди страни, което е една нормална практика. Аз предпочитам да гледам руснаци, чиито език разбирам, чиито лица и очи мога да видя в тъмното и с които споделяме писменост. Ако някой име нещо против, да се събира с останалите чужденци на скамейките, в началото на "Пиротска" в столицата.
  • 11 ПРАЙШ ЛИ РАЗЛИКАТА

    0 0 Отговор
    ЕЕЕХ И КРАВАРИТЕ ДЕТ БИЛИ БОГАТИ ЩО НЕ ДОАТ НЕЩО ДА ИНВЕСТИРАТ.НЯМА ДА ДОЙДАТ ЩОТ ПРОСТО КВОТ ИСКАТ ТЕ СИ ГО КРАДАТ И ОКУПИРАТ ПАРИ НЕ ЧАКАЙ ОТ ТЯХ.
  • 12 нинова

    0 0 Отговор
    купили,ама сега продават.от свети влас има над 200 обяви за продажби на руски граждани.някои от имотите са с ипотеки,които собствениците не могат да изплащат.тези имоти са пуснати на продажба в русия защото тук никой българин няма да купи такъв имот.други продават защото вече не могат да си позволят предишния начин на живот и режиините разходи.
  • 13 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    хаха как щели да ги продадът ей много си смотан, наливат пари тука които са крадено от Русия, мислиш ли че ги интересува бъдеща продажба, важно е да се въртят тука и да са чисти, защо руснаци направиха аптеки Медея вече има над 50бр. и няма нито една под наем всички помещения са купени а Българите пазарувайки от там им дават възможност да купят още много неща и бизнеса да си върви по техния план, така че за всичка сме си виновни ни, прост народ слаба държава!!!
  • 14 пловдивчанин

    0 0 Отговор
    не само в България купуват,купуват и в Кипър и в Гърция,Италия ,Германия я предпочитат пред всички
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    Предпочитали Германия пред всички останали.Защо е така?
  • 16 Грешка

    0 0 Отговор
    Тези данни не са верни.Ако руснак купува имот и имота има и земя той може да го купи само като фирма.30 фирми-ПЪЛНА ГЛУПОСТ,по вероятно е 30 фирми на месец/за цяла България/.Само аз съм направил 10 фирми тази година в малък град далеч от морето
  • 17 Диди

    0 0 Отговор
    Преди години беше така че чужденци нямаха право да купуват земя във БГ.Сега имат право.

    Коментиран от #18

  • 18 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Спазват се изискванията на ЕС. Що не казваш нищо за англичаните? Аа за комшиите от юг? Знаеш ли те колко земи изкупиха? Някои тука цирикаха, че руснаците изкупили 300 000 имота! Ето не е вярно, но турските имоти са много повече. Но оня с коня гък няма да каже!

    Коментиран от #19

  • 19 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    Може да не са изкупени 300000 имота, но я сметни тези 73614, умножени по 4 /средно статистическа бройка за семейство с 2 деца/ и бройката на руснаците у нас, дори без фирмаджиите им, ще излезе точно такава!
  • 20 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Това,че са купили имоти не ги прави автоматично
    български граждани,а дори и да ги прави те лесно се
    интегрират за разлика от изповядващите ислям,където
    интеграция няма.