5 Октомври, 2016 06:16 6 651 0

Най-опасните туристически дестинации

  • безопасност-
  • туристи-
  • дестинация
Най-опасните туристически дестинации - 1
Снимка: М. Богданова ©

Кои са най-опасните туристически дестинации? На този въпрос се опитаха да отговорят канадски специалисти, анализирайки в различни държави броя на горещите точки, вируси, епидемии и броя видове диви животни. От тази гл.т. най-опасна е Централноафриканската република.

Не е препоръчително да се посещават също така държави като Нигерия, Мали, Сомалия, Чад, Южен Судан, Либия, Афганистан, Бурунди, Ирак, Сирия и Северна Корея. Турция и Египет, които са основни туристически дестинации за руснаците например, са съответно на 21 и 22 място. В ТОП 100 на най-опасните държави влизат също така страни като Белгия и Франция.

Катар е най-безопасната държава за туристи, сочи проучването на канадските учени. На второ и трето място са съответно Чехия и Естония. България е влиза в ТОП 5 на най-сигурните държави за туристи, като е на четвърта позиция, а петото място остава за Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА