Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 21:07 3 380 0

Как е изглеждал Помпей (ВИДЕО)

  • помпей-
  • 3d-
  • визуализации

С помощта на 3D моделирането европейски археолози успяха да покажат как е изглеждал Помпей преди изригването на вулкана Везувий през 79 г. Това е най-мощното му изригване до момента в резултат, на което напълно са били унищожени градовете Помпей и Херкулан.

Възстановената с помощта на съвременните технологии къща е на най-богатия мъж в тогавашен Помпей.

През деня основното помещение на къщата се е използвало за бизнес срещи, а в късния следобед е било място за среща на жените от семейството и техните приятелки. През деня естествената светлина е влизала от покрива, а вечерно време се е разчитало само на газови лампи. Най-красивото помещение в къщата е бил дебелариумът.

Учените са успели да пресъздадат в максимална степен интериора на сградата, сканирайки неговите руини. Може да се види как е изглеждала преди близо 2000 години ВиК инсталацията, вътрешните басейни и покривните прозорци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА