12 Октомври, 2016 06:17 1 874 1

Стагнация на кувейтския имотен пазар

  • кувейт-
  • жилища-
  • цени

Забавеният темп на поскъпване на цените на имотите доведе до свръхпредлагане и намален интерес от страна на купувачи в Кувейт. Ситуацията може да се промени най-рано през 2017 г., смятат анализатори.

По-рано – към края на 2016 г. се очаква активизиране на пазара на наеми. Ако през ноември и декември не се регистрират повече запитвания от страна на наематели, то наемните нива могат да спаднат до 165 EUR на месец.

Относно сегмента на покупко-продажби, очакванията са цените през януари 2017 г. да поевтинеят. Именно поради това, експерти съветват потенциалните купувачи да изчакат няколко месеца с покупката. Стойността на квадратен метър може да спадне с до 15%. По-високите изисквания на Националната банка на Кувейт ще повлияе отрицателно на пазара, тъй като част от потенциалните купувачи ще се откажат от придобиването на имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фьодор

    0 0 Отговор
    Пишете глупости. Какви 165 евро на месец наем ви гони, вие давате ли си сметка какво пишете. Под 200 динара не може да се намери маломерно необзаведено жилище с една спалня. Предимно необзаведени се предлагат. Един динар доскоро беше 3 евро.