Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 09:47 2 170 2

Над 50% от младежите живеят на тясно

  • жилища-
  • обитаване-
  • младежи
Над 50% от младежите живеят на тясно - 1

България е сред държавите с най-висок процент на собственост. Това предполага, че българите живеят удобно и на широко. Данните на Eurostat обаче чертаят друга картина. Оказва се, че 58% от българските младежи на възраст между 15 и 29 години живеят в недобри жилищни условия. Това е около 600 000 души, които обитават малки жилища или плащат прекалено висок данък.

Румъния също е начело в списъка на държавите с най-висок процент на собственост. Там картината не е по-различна от тази у нас. Напротив – дори е по-зле, тъй като 69% от младежите живеят в условия на пренаселеност и препълнени домакинства.

Най-комфортен живот имат белгийците, холандците и финландците. Там под 5% от младежите имат жилищни проблеми.

Какви са европейските стандарти? На всеки човек на възраст над 15 години се полага собствена стая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пульо

    0 0 Отговор
    Собствена стая 6 /шест/ кв.м.
  • 2 Бат Саше

    0 0 Отговор
    "НАТЯСНО" се пише слято, мила ми Милена!