26 Октомври, 2016 16:21 1 785 2

Повече покупки на първи дом от вторичния пазар

  • сащ-
  • жилища-
  • продажба
Повече покупки на първи дом от вторичния пазар - 1
Снимка: АР/БТА

През септември 34% от купувачите на първи дом в САЩ са предпочели имот от вторичния пазар. Това е най-високият процент за последните 4 години. „През последните месеци търсенето на жилище отнемаше повече от обичайното време. Причината беше дефицитът на жилища. Преди старта на новата учебна година, обаче много семейства решиха да финализират сделките по покупка на дом. Логично през септември броят на търсещите жилище намаля и тези, които след това търсеха имот, успяха по-бързо да намерят такъв”, обяснява Лоурънс Юн, главен икономист на Националната асоциация на брокерите NAR.

Средната цена на жилищата от вторичния пазар през септември в САЩ е била 234 200 USD. Това е с 5.6% повече в сравнение със септември 2015 г. Предложенията на вторичния пазар са се увеличили с 1.5% спрямо август, до 2.04 млн. единици, но все още е със 6.8% по-малко в сравнение с нивата от септември миналата година.

Близо 21% от реализираните през септември сделки са били без ипотечен кредит. Това е с 1% по-малко в сравнение с август и с 3% по-малко в сравнение със септември 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    0 0 Отговор
    Снимката е от Англия
    Открийте разликите
    http://fakti.bg/imoti/207674-razshiravat-nai-natovarenoto-letishte-v-sveta
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Снимката е от Англия а пишете за САЩ ???