27 Октомври, 2011 15:16 4 558 19

Цените на жилищата няма да се променят

  • искров-
  • пазар-
  • жилища-
  • цени
Цените на жилищата няма да се променят - 1
Лъчезар Искров (в дясно)

„От началото на 2011 г. цените на жилищата в София остават стабилни”, каза Лъчезар Искров, председател на сдружение „Недвижими имоти” на среща с Франко Валета, изпълнителен директор на малтийската компания Dhalia. Очакванията на Искров са през следващата година и половина стойността на квадратен метър жилищна площ да остане стабилна.

В момента средните цени на жилищата в София се движат в широкия диапазон от 480 EUR/кв.м в Модерно предградие до 1600 EUR/кв.м в района на Докторски паметник, сочи справка в сайта imot.bg.

В престижните южни райони като Бояна, Драгалевци и Симеоново, апартаменти могат да се купят на нива около 800 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Turbolover777

    1 1 Отговор
    Mai vi lipsvat komentarite A? Sega se varnahme kum optzijata "anonimen" i bez registratzija...
  • 2 GOST

    4 0 Отговор
    В сайта са цени на предлагане, не на изповядане на сделки, което е доста разрично. За съжаление много малко имоти са качествени, ето защо смятам,че имотите ще поевтиняват. Предлагането многократно превишава търсенето.
  • 3 qwe

    0 2 Отговор
    Няма накъде повече да падат. Стига толкова. Вие какво - за без пари ли искате. Е няма за без пари. Ще чакате, чакате и накрая като тръгнат цените нагоре, ще се усетите да купувате, ама тогава вече ще е късноооооооооооо........
  • 4 Диспечер

    4 0 Отговор
    Няма да се променят.... с много. Само с около 15% надолу.
  • 5 varna

    4 0 Отговор
    koi moje da opredeli cenata na panel ?
    az ne bih dal i 5 leva.
  • 6 читател

    5 2 Отговор
    Стабилни няма да останат. Ще продължат да падат, но не бързо, защото банките умишлено не изкарват на пазара имотите на длъжниците. Заврели са глави в пясъка и се надяват някакво чудо да задвижи икономиката/респективно пазара на недвижими имоти. Чудеса обаче няма да станат. Преки инвестиции скоро няма да потекат.
  • 7 антикапиталист-антикомунист

    5 2 Отговор
    На тези заплати цените са трагикокомични.Така че трябва да паднат много,а дали ще бъде така зависи от политиците и техните ортаци от мафията.
  • 8 Панелката

    5 1 Отговор
    Мда...Ще падат, ще падат. Стой и гледай. Нямало накъде - хахахах...
    Я слезте на земята бе, кой ви е виновен, че като жабата и вола и вие - видели и аре...Сега сте горди собственици на прескъпо строително недоразумение на безобразна цена. В западни европеиски столици цените са сходни, че и по ниски. Що решихте, че цените ни са реални?! Колкото за 5 лева и панела...ами да речем, че чисто конструктивно панела е по здрав и с 30-50% по дълъг живот. Естествено ако е изпълнен както трябва, ама то все едно новото строителство е! Купуваш и почваш основен ремонт. :)) Материали със съмнително качество, липса на всякакъв контрол+бай Иван с мистрията и картината е пълна...ПАЗАРА определя цената. Както едно и също жилище е можело 2003г да е 30 000лв, 2008 - 45 000 евро, сега 33 000евро, така и нищо не му пречи пак да стане 30000лв!
  • 9 bubblehead

    2 3 Отговор
    В западни европеиски столици цените са сходни, че и по ниски.
    -------------------------------------------------------------------------

    Мда сходни са и да дори по-евтини! Кеф ти Лондон средна цена 10 000 евро/м2 , кеф ти Париж средна цена 8 000 евро/м2 , кеф ти Виена средна цена 6 000 евро/м2, мда сходни даже по-ниски ...
  • 10 varna

    3 2 Отговор
    пак започваш със глупавите си сравения.
    кеф ти каспичан кеф ти подуене, знам че за теб е голям проблем но е хубаво да мислиш преди да пишеш.
  • 11 Смешника

    2 2 Отговор
    И как да са стабилни, ха! Иска им се на банкери да не падат повече, ама друг път! За стока, която никой не търси, няма значение на каква цена се предлага! Утре мутрата като вдигне данък сгради, а? Да ви питам тогас, какви са реалните цени?
  • 12 bubblehead

    3 2 Отговор
    сравняваме Капсичан със селата в калната английска провинция и София с Лондон ... е и какво виждаме 15 до 20 пъти по-скъпо ( при разлика в доходите вече само 7-8 пъти)... или пaк не е на фокус картината!?
  • 13 varna

    2 3 Отговор
    абсолютно си извън фокус, и свичко се далжи на това, че както в повечето случай, коментираш без да знаеш нищо по въппроса.
    а именно, че калните англиски села въпреки времето не са никак кални и иглеждат като градини с пътища като алеи в парк и всички англичани искат да живеят там.
    не случаино казват, че в лондон няма истенски англичани.
    а ти продължаваи с твоите болни сравнения, сигурен сум, че като се погледнеш в огледалото виждаш брат пит а истината е, че приличаш на дани де вито.
  • 14 bubblehead

    2 3 Отговор
    В Лондон средната цена на м2 е 10 000 евро а в София последно (след разрушенията на лудницата 200 евро/м2) е към 700 евро/м2... Разлика 15 пъти при разлика в заплати 7-8 пъти!!! Сигурен ли си че в Лондон е по- достъпно купуването на жилище!? И как така цената в Лондон е 10 000 евро/м2 а никoй иска да живее там а всички се ръгат в калта!? Е ли обяснението на тоя факт? Къде наистина е приликата между София и Лондон? Английската провинция е не само кална ами печално известно кална, толкова че няколко писатели са направили кариера да я описват тая кал в детайли... В Лондон калта е по-малко вероятно но пък има такива отчайващи гета (верно не като нашенските цигaнски гета , но това е само защото нямат цигани а не че държавата е някаква принципно друга) където нашенските панелни комплекси са курорт...
  • 15 видял

    2 1 Отговор
    Ей Балонена главо стига си ги измисля. За Лондон не знам но имам приятел който си купи апартамент на 20 километра от Триумфалната арка и за 80 квадрата през 2006 даде 110 000 евро.
    Ти ми кажи дали е по добре да съм на 20 километра от арката или да съм в коптор в Малинова долина или Овча купел на почти същите пари.

    Койтое набутал набутал сега си мечтайте цените да се вдигат и някой да има пари да ви купува боклуците.
  • 16 bubblehead

    1 2 Отговор
    Всъшност в център на Лондон са по 17 000 евро/м2.На 20 км or Арката да, ама на 2км цените са с по още една нула. А инак на 20 км от НДК е и Обеля и там има по 80м2 по 15 000... И изобщо що се мъчите с 20 км за по 110 00 евро ами не направите 2000 км за 30 000 евро!? Познай къде е това място? ха-ха-ха! Както и да so су чиш не излиза майна, 10-15 пъти сме по-евтини при заплати 5-7 пъти по -ниски. Изводи цените надолу у нас още 40%!? Ай стига бе! ха-ха-ха!
  • 17 bubblehead

    2 2 Отговор
    видял, забравих да те питам . Ходи питай твоя приятел дали цените от 2006 насам не са нагоре с 20% на апартамента му. И това така защото Франция няма проблемите на САЩ с фалшивите ипотеки, Ирландия с 30% бюджетен дефицит, Испания със презастрояване и 22.6% безработица, Гърция просто фалирала ... България също ги няма, нито един от тия проблеми, въпреки че у нас цените паднаха повеч еот колкото в тия всичките изброени държави.... В БЪлгария има само вменената меддина истерия "да продаваме що цените падат" Франция е подобна на България или обратно но резултата е диаметрално притивоположен защо в България живеят икономически аборигени които се лашкат безумно от една крайност в друга . Има едно гюле в празните кратуни което лаш насам и послед лаш натам ... ха познай след 40% надолу на къде е следващия лаш!?
  • 18 хъаирсъзин

    0 0 Отговор
    Ох падна ми камък от душата добре че ми казаха тези двамата на снимката че имотите ми няма повече да падат ама не разбрай кои са тези наснимките защо въобще се изказват и говорят и къде са данните на НСИ да сравним :-)
  • 19 БГ

    1 0 Отговор
    Тук виждам някакъв пишман анализатор да сравнява Париж със София. А дори в Обеля през 2006 нямаше цена 15 000 евро за 80м2.
    Явно бързо забравяме.
    Или може би на някои хора им се иска да убедят другите че трябва да купуват непременно защото цените уж били ниски.

    Цените са високи за това което се предлага и за калната и мръсна държава в която се намират имотите.