27 Октомври, 2011 15:28 1 772 0

Отново привличаме чужди инвестиции

  • инвестиции-
  • малта-
  • великобритания

През последните три години станахме свидетели на много замразени проекти в сектора на недвижимите имоти. Още по-голямо е количеството на проекти, които останаха на хартия и вероятно няма да се реализират никога. Това обаче не притеснява някои предприемачи, особено тези, които са привърженици на максимата „да превърнем опасността във възможност” и решават да започнат строителството на имоти точно сега.

На среща между Франко Валета, изпълнителен директор на компания Dhalia с председателя на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Национално сдружение „Недвижими имоти” и член на ИС на БТПП Иван Искров, провела се вчера (26 октомври) , стана ясно, че компания от Великобритания, с която Dhalia си сътрудничи планира да инвестира в две посоки в имотния сектор – изграждане на търговски център и център за дистрибуция на стоки на едро.

„Клиентът от Лондон  търси терен за строеж на търговски център, или вече започнат проект, в който да се включи със свежи средства. Той трябва да бъде в някой от големите градове на България. По отношение на  дистрибуторския център, изискването е мястото да бъде с добра комуникация, близо до летище, жп линия и/или транспортен коридор”, съобщиха от БТПП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА