Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 17:28 1 927 0

Чужденците инвестирали най-много в имоти у нас

  • чужденци-
  • имоти-
  • инвестиции-
  • бнб
Чужденците инвестирали най-много в имоти у нас - 1
Снимка: М. Богданова ©

През последните години определено се разчиташе на руснаците, когато ставаше дума за инвестиции в недвижими имоти. Да – руснаците намаляха значително, но това не означава, че няма интерес от предприемачи от други държави. Доказателство за това са последните данни на БНБ. Според тях, швейцарците са инвестирали 22.7 млн. EUR за първите девет месеца на текущата година. Второто място е за руснаците с вложени 6.6 млн. EUR. „Бронзовият медал” е за предприемачите от Норвегия с вложени 6.1 млн. EUR.

Общо за периода януари-септември в недвижими имоти в България чужденците са вложили 53.6 млн. EUR. Иначе, общо преките чуждестранни инвестиции за разглеждания период са в размер на 1.271 млрд. EUR, което представлява едва 2.8% от БВП. Съпоставяйки данните със същия период на 2015 г. те са с 229.2 млн. EUR по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА