6 Декември, 2016 15:06 7 180 1

Най-богатата рускиня ще строи в Кипър

  • батурина-
  • инвестиции-
  • кипър

Руската бизнесдама Елена Батурина (съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков) се насочи към Кипър. Тя е купила част от крайбрежието на Лимасол. Проектът, който ще реализира, е на стойност 40 млн. EUR. Комплексът трябва да бъде пуснат в експлоатация през 2019 г.

Това не е единствения за тази година крупен проект на рускинята. Преди време тя започна реализирането на голям обект в Ню Йорк. Тя придоби сгради с обща разгъната площ 1500 кв.м. в центъра на Бруклин. Очаква се американската компания, с която си партнира, да получи разрешение за строителство на жилищни обекти.

Батурина прехвърли бизнеса си от Русия в Европа през 2011 г., когато продаде компанията „Интеко”. Към днешна дата тя притежава хотели в Ирландия, Австрия и Чехия, фирма със система за мембранно строителство в Германия, проект по производството и продажбата на възобновяема енергия в Италия и Гърция. Също така Батурина има дялове в инвестиционни фондове в Европа и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 матрьош

    1 0 Отговор
    Дали става дума за жена?